vi är

Städning filipstad

Om oss

Vi bedriver kvalitetsmässig och flexibel städservice i hem och har gjort det i snart sju år. Vi är verksamma i hela Filipstad kommun och sätter alltid kundens välmående i centrum. Våra anställda ser till att du som kund, utöver ett rent hem även bemöts med värme och omtanke. Det är även enkelt att beställa våra tjänster. Ni kan antingen ringa, mejla oss eller fylla i kontaktformuläret. Vi är en etablerad städfirma i Filipstad. Våra tjänster är flexibla och anpassningsbara efter kundens önskemål. Vårt verksamhetsområde är hela Filipstad kommun. För privatpersoner drar vi automatiskt av 50 % av kostnaden genom RUT-avdraget. När Ni anlitar oss är vår förhoppning att Ni känner likadant.


Våra medarbetare är 100% försäkrade.

Alla våra medarbetare undertecknar sekretessavtal vid anställning

Alla medarbetare genomgår en internutbildning vid anställning

Vi utför även bakgrundskontroller av vår personal som även utbildas kontinuerligt för din trygghet och bästa städning

När du anlitar Städning Filipstad kan du känna dig trygg. Alla våra medarbetare är diskreta och professionella.

Det är alltid samma person som städar ditt hem (undantag är vid sjukdom och semester).


Har du frågor? Välkommen att kontakta oss!

RUT-avdraget

vad det är och när det kan användas

Sedan sommaren 2007 har du som privatperson möjlighet att nyttja skatteavdrag för hushållsnära tjänster. RUT är en förkortning av Rengöring, Underhåll och Tvätt, och sammanfattar rätt väl vilka tjänster som ingår i skattereduktionen, även om det finns gränsfall.


Här ska vi titta lite närmre på RUT avdraget och hur du använder det på optimalt sätt.


VEM KAN UTNYTTJA RUT-AVDRAGET?

Först och främst måste du betala skatt i Sverige och du måste ha fyllt 18 år. Var du kommer ifrån har alltså ingen betydelse, grunden är att du ska betala skatt för samtliga inkomster här (eller om du är begränsat skatteskyldig men betalar enligt inkomstskattelagen). Sedan ska du så klart ha betalt för en tjänst som är godkänd för avdrag.


VILKA FÖRETAG KAN ERBJUDA RUT?

Om du anlitar en städfirma eller liknande måste företaget ha F-skattesedel för att kunna erbjuda RUT. När arbetet sedan är utfört betalar du halva kostnaden för arbetet och företaget begär resterande del av kostnaden från Skatteverket. Detta kommer du sedan kunna se i din deklaration.


VILKA ARBETEN INGÅR I RUT?

Skatteverket ger följande definition: ” Rutarbete ger rätt till skattereduktion förutsatt att det är sådant arbete som tillhör hushållsarbetets kärnområde om det utförs i en bostad”. Grunden är med andra ord att arbetet ska utföras i hemmet alternativt ditt fritidsboende.


Städning: All typ av städning som utförs i ditt hem ingår – från flyttstädning, storstädning och veckostädning till fönsterputsning och uppsättning av gardiner etc. ingår i RUT.


Tvätt: Tvättning av kläder ingår också i rutavdraget om det sker i hemmet eller gemensam tvättstuga. Att lämna bort kläder till kemtvätt eller liknande är däremot inte avdragsgillt.


Barnpassning: Barnpassning i hemmet, eller i anslutning till hemmet, ingår i RUT. Hämtning och lämning på skola/förskola är också godkänt. Däremot kan du inte dra av kostnader för hur man tar sig till och från skolan. Du kan heller inte dra av för aktiviteter som inte ingår i normal barnpassning. Om barnet exempelvis tränar en idrott eller har en musiklärare som kommer hem så är kostnaden inte godkänd för RUT.


För mer information rekommenderar vi Skatteverkets sida om RUT.

kollektivavtal

vi bryr oss om våra anställda

Letar ni städfirma och tycker som oss att kollektivavtal är en väsentlig del när ni väljer vilka som ska städa hos er? Läs nedan hur du enklast kan ta reda på om företaget är seriöst och går efter kollektivavtal.


Vad är ett kollektivavtal?

Arbetsgivarorganisationen och fackförbundet förhandlar fram ett kollektivavtal för att kontrollera löner och anställningsvillkor för anställda. Genom att försäkra dig att företaget använder sig av kollektivavtal så vet du att personalen jobbar med schysta villkor.


Kommer då städningen bli bättre för att ni anlitar ett auktoriserat företag? Det måste det inte nödvändigtvis. Däremot så är det en garanti för att företaget har de försäkringar som krävs, både för anställda och kunder. Dessutom har vår personal ID-kort som gör att du vet att det är Städning Filipstads personal som kommer. Det ger dig som kund en trygghet.